Zeitgeist

[Let op deze pagina is bedoeld om je aan het denken te zetten. Om je wijzer te maken en om je duidelijk te maken dat je altijd verder moet kijken dan wat je verteld wordt door anderen. Iedereen heeft, vermoed ik, wel eens het gevoel dat er meer speelt dan we weten. Dan doel ik op de politiek, geloof en nieuws in het algemeen. Het is moeilijk om zaken, op het moment van gebeuren, goed te kunnen plaatsen. Echter als je deze gebeurtenissen op een later tijdstip analyseert, komt je soms tot de conclusie dat de waarheid wel eens anders kan zijn.]

Iedereen heeft zijn eigen waarheid en dat is voor mij niet anders. Echter maatschappelijk gezien delen we een “algemene” waarheid. Hiermee bedoel ik de interactie tussen mensen, overheden, instanties en bedrijven. Continue is er een spanningsveld tussen deze groepen. Dit zijn geen zaken die besproken worden of algemeen bekend zijn. Dit is ook niet nieuw, dit speelt al eeuwen. En de crux van het verhaal is simpel. De overheden, instanties en bedrijven om ons heen hebben nu eenmaal andere doelen dan mensen. Wij doen er goed aan om ons dit te realiseren.

De meesten van ons lopen als schapen mee in de kudde, nemen alles aan wat ze verteld wordt. Stel je eens voor dat je na moet denken over waar we met onze wereld naar toe gaan. Laten we het dan maar helemaal niet hebben over het idee dat je er misschien iets aan moet doen om het beter te maken… Pffff, wat een moeite!! Je kunt toch beter je kop in het zand steken…toch…?!

Laten we eerlijk zijn bovenstaande is de werkelijke reden waarom overheden, instanties en bedrijven macht hebben. Ze weten dan we niet de moeite nemen om ons te verzetten om controle te nemen over ons leven. Hierdoor is het mogelijk om allerlei achterkamertjes politiek te bedrijven, waarbij wij (lees mensen) gemanipuleerd worden om naar hun pijpen te dansen.

Moet dit zo zijn, ik denk van niet… Zodoende was ik geïntresseerd de Zeitgeist filmtrilogie (zie hyperlinks hieronder). Hierin wordt heel helder en realistisch een beeld geschetst van onze samenleving. Dit vanuit de historie en vanuit heden. Ook de belangen van mensen met invloed en macht ten opzichte van mensen die dat niet hebben komt duidelijk naar voren. Ben je nieuwsgierig of wil meer kennis op doen, bekijk dan eens deze filmdocumentaires.

Zeitgeist

noun, often capitalized | zeit·geist | \ˈtsīt-ˌgīst, ˈzīt-\

Simple Definition of zeitgeist: the general beliefs, ideas, and spirit of a time and place

Zeitgeist in a sentence: His songs perfectly captured the zeitgeist of 1960’s America.

Full Definition of zeitgeist:  the general intellectual, moral, and cultural climate of an era

https://www.zeitgeistmovie.com/

https://www.zeitgeistbeweging.nl/