Games, wel-te-verstaan videospelletjes, computerspelletjes, games en ook wel “een betere tijdsbesteding dan soaps”!! Al sinds mijn +/- 12de misbruik ik diverse systemen (MSX computer, Sega 16-bits game console, diverse PC’s, Xbox 360 en Gaming laptops) voor games. Voor iedereen die dit leuk vindt staat hieronder een persoonlijk stukje nostalgie, met betrekking tot mijn voorliefde voor videospelletjes.

 

Games-MultiScreen-DonkeyKong2

Voordat ik verder ga moet ik bekennen van mijn interesse voor videospelletjes waarschijnlijk begon met Donkey Kong II (een Game&Watch Multi Screen handheld). Dit “videospelletje” (er zaten maar liefst 2 LCD schermpjes op 🙂 ) heb ik helemaal grijs gespeeld, tijdens de diverse autoritten naar familie of wie weet wat (ik weet het niet meer, ik was te druk met het spelen van Donkey Kong II)!! Het was niet echt een bewegend beeld maar het leek erop. Echter omdat het niet helemaal onder de categorie videospelletjes valt, laat ik deze buiten het onderstaande lijstje.

 

 

 

 

 

Games-MSX-GreenBaret Het begon dus voor mij met een MSX computer. Jawel, met zwart-wit (tv) scherm, potloodhouder in het toetsbord en cassette speler (als removable media)!! Onder andere heeft dit spelletje heeft mij vroeger urenlang bezig gehouden, Green Beret van Konami. Een simpel platformspel met irritant geluid, maar het bleef grandioos ;).

 

 

 

 

SEGA_Mega_DriveDaarna kwamen de eerste Game Consoles. Voor mij was dat een Sega Mega Drive. Hierop speelde ik vooral Eswat en Sonic the Hedgehog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SoldYourGames

[[ Ik begrijp hem wel 😉 ]]

 

 

 

 


Leave a Reply